Snowboard…how to ride?

Gaseste o panta moderata – inclinatie 15-20 de grade, un vin bun, da-i si cu o tuica si hai la vale.

Partea III

Iti legi legaturile – nu ti le strange pana iti ies ochii… atat cat sa tina piciorul lipit de placa.

Partea IV

Te ridici usor… si apesi pe piciorul care ai stabilit tu ca ar trebui sa fie in fata. Placa va incepe sa se roteasca usor cu varful in vale. Astepti pana ajunge cu varful perfect in vale.

Partea V

Dupa doua-trei secunde, timp in care placa ia viteza, vei observa o usoara tendinta a placii de a aluneca nu numai la vale, ci si stanga-dreapta… e momentul sa incepi virajul (retine acest moment… e momentul corect de initiere a oricarui viraj)

Partea VI

Roteste umerii si trunchiul in directia in care vrei sa iei curba. Nu uita sa-ti mentii greutatea pe piciorul din fata. Roteste si capul, ca si ala e al tau… kiar daca nu vei mai vedea directia in care mergi. Fi fara frica, n-o sa decolezi. Incearca sa transmiti miscarea din umeri si trunchi, prin picioare, in placa. NU BRUSCA. ai grja sa ridici canturile din exteriorul curbei, altfel se vor agata in zapada si aripile ti se vor frange-n zbor, soimul tatii. Asteapta o secunda, maxim doua.

Partea VII

Placa va veni, catinel, dupa tine. Fi barbat(a), nu te lasa pacalit(a) si nu pune canturile jos cata vreme ai inca umerii intorsi in directia rotatiei.

Partea VIII

Cand esti rotit(a) cam la 45 de grade fata de directia partiei, indrepti umerii, pui iar toata talpa jos si mentii greutatea pe piciorul din fata. Placa va ajunge iar cu varful in vale, si vei putea incepe curba in partea cealalta, respectand instructiunile de la partile 5-7.

Partea IX

Ca sa opresti, faci pur si simplu o curba mai lunga. Placa va ajunga la 90 de grade (perpendiculara) pe directia partiei si, in concluzie, nu va mai aluneca. Daca vrei sa fii jmeker(a) si sa ti-o furi un pic, in momentul in care placa a ajuns la unghiul magic 45, apesi puternic pe piciorul din spate, echilibrandu-te cu mainile. Dupa cateva incercari, ar trebui sa iti iasa o frana spectaculoasa… probabil…

Partea X

te apleci, iti dai jos legaturile cu miscari scurte, ferme, seducatoare si te uiti gales in jur. Daca sunt si persoane purtatoare de sexul tau preferat, te-ai scos.

Partea XI

Daca ai cazut in cur ca un fraier, respecti instrutiunile de la X si in plus zambesti cu modestia unui campion… succesul e garantat!

Important !! Nu uitati de respectul fata de ceilalti rideri si nu uitati de prioritate !! Prioritate are cel din vale NU cel din deal !

Regim Hotelier