Muzeul National al Pompierilor

Cunoscut mult timp sub denumirea de Foisorul de foc, Muzeul National al Pompierilor este monument istoric si de arhitectura, construit in 1892. A functionat atat ca foisor de foc cat si rezervor de apa.

Ofera si azi o frumoasa panorama a Bucurestiului de la balconul circular situat la 50 de metri inaltime. Muzeul expune cronologic, pe 6 etaje, incepand cu cel mai de sus, la care se ajunge cu liftul, exponate privind evolutia mijloacelor de stingere a incendiilor: uniforme militare si civile romanesti si straine, documente, manuscrise, harti, fotografii de la marile incendii din Bucuresti, arme albe si de foc, machete de utilaje ale unitatilor de pompieri, utilaje romanesti pentru stingerea incendiilor, folosite inca din 1774, drapele si medalii.

Infiintat in 1963, ca sectie a Muzeului de Istorie a Orasului Bucuresti, este transferat la Ministerul de Interne in 1972. În 1992 s-a transformat in Muzeu National al Pompierilor. Detine bunuri culturale clasate in Tezaurul patrimoniului cultural national.

Regim Hotelier