Merge cineva la mare in Romania in acest an?

Cei care doresc sa isi petreaca concediul in Romania anul acesta dar nu vor sa stea la hotel trebuie sa stie ca au scazut chiriile in cele mai multe dintre statiunile romanesti de pe malul marii.

Astfel, conform unui comunicat al portalului imopedia.ro , chiriile au scazut cu cel putin 10% fata de anul trecut:

– in Mamaia, o garsoniera se poate inchiria cu 250 Euro/luna, pret cu 10% mai mic decat in urma cu un an. Apartamentele cu doua camere se inchiriaza cu aproximativ 320 Euro/luna, ceea ce inseamna cu 14% mai putin decat in vara lui 2009. Chiriile apartamentelor cu trei camere au scazut fata de anul trecut cu 15 procente ajungand la 500 Euro pe luna.

– in Costinesti, o garsoniera se inchiriaza cu 100 de euro pe luna (-18% comparativ cu 2009), un apartament cu doua camere se inchiriaza cu 175 Euro/luna, iar un apartament cu trei camere cu 200 Euro/luna.

– in Constanta, proprietarii cer o chirie medie de 175 Euro/luna pentru o garsoniera, cu 12% mai putin decat anul trecut. Pentru doua camere se cer 250 Euro/luna, iar pentru trei camere 380 Euro, chiriile fiind cu 15% si respectiv 17% mai mici decat in vara lui 2009.

In comunicat nu se mentioneaza care sunt chiriile in cazul in care apartamentul se inchiriaza in regim hotelier, insa in mod sigur sunt mai mici decat anul trecut.

Acum, se pune intrebarea daca scaderea previzibila a preturilor la cazare cu cel putin 10% in acest an (atat la hoteluri cat si la apartamente) fac litoralul mai atractiv in ochii romanilor dornici de vacanta. Iar raspunsul este: “putin probabil”. In primul rand, scaderile par mici comparativ cu criza prin care trecem (mai ales in Mamaia), iar in al doilea rand, nivelul ridicat al preturilor reprezinta doar una dintre problemele cu care se confrunta litoralul romanesc.

Personal, o sa merg la mare in Romania atunci cand o sa vad ca macar 100.000 de germani vor face la fel.

1 Comment to Merge cineva la mare in Romania in acest an ?

Cazare Eforie oferta 2010 says: June 19th, 2010 at 12:53 am

Anul asta daca ma duc la mare am urmatoarele optiuni:
1. Ma duc in Vama Veche la un particular, sau pe plaja cu cortul
2. Ma duc la o vila sau la o pensiune aproape de plaja undeva in eforie
3. caut o chirie in Constanta in regim hotelier
Desi tind sa inclin spre vama veche, pentru ca e frumos acolo.

Regim Hotelier