Marijuana

Marijuana este un amestec verde – cenusiu preparat din frunzele, tulpina si semintele uscate si maruntite ale plantei numite Cannabis sativa (cânepa). Hasis este obtinut din aceeasi planta si exista sub forma de rasina (care variaza la culoare de la galben la maro-închis si negru) sau de ulei vâscos.
Majoritatea persoanele daca aud de marijuana se sperie si se gandesc ca acesta este un drog ii va omori ii va face dependenti dar marijuana NU creeaza dependeta nu omoara .

Efectele imediate ale produselor pe baza de cannabis nu sunt atât de puternice, însa ele pot fi influentate de multi factori: cantitatea utilizata, vârsta utilizatorului, modul de administrare, starea psihologica a utilizatorului, scopul utilizarii, locul (ambientul) în care sunt utilizate etc.

Efectele pe termen scurt – pentru care multi utilizatori considera consumul de marijuana ca fiind o experienta placuta – sunt: relaxare; reducerea stresului; intensificarea senzatiilor de gust, miros, vaz si auz; cresterea creativitatii; diminuarea durerilor (ex.: migrene, crampe); reducerea senzatiei de greata; cresterea poftei de mâncare; euforie; lipsa de inhibitii si locvacitate; senzatia ca timpul s-a “dilatat” (ca trece greu).
Dintre efectele considerate neplacute, cele mai frecvente sunt: greata (mai ales daca marijuana este luata în combinatie cu alcool sau alte droguri cu efect stimulant); gura uscata; iritarea ochilor (roseata); migrena; lipsa de coordonare în miscari si lipsa echilibrului; tuse slaba si frecventa.

Regim Hotelier