Firea umana

Omul s-a nascut agresiv. Agresivitatea exista in fiecare dintre noi intr-o proportie mai mare sau mai mica. A nu recunoaste ca poti deveni agresiv in anumite situatii inseamna negarea propriei fiinte si a faptului ca omul este si va ramane un simplu animal pe aceasta planeta.

Unii dintre noi prefera sa isi refuleze agresivitatea pe internet, altii in viata reala, unii o fac prin dans, muzica, pictura, poze, filme, iar lista continua la nesfarsit, ideea fiind totusi ca agresivitatea exista si nu va dispare niciodata.

Ce ne deosebeste pe noi de animale? Cu ce suntem mai buni decat ele? Faptul ca avem sentimente? Si ele au. Ca noi gandim? Si ele o fac, doar ca in alt mod. Ca putem sa comunicam intre noi? Si plantele sunt in stare sa faca asta. Deci ce ne deosebeste de animale? Inteligenta? Am vazut maimute mai inteligente decat unii oameni.

Vrem sa intelegem firea umana dar uitam esentialul. Pentru a intelege rostul umanitatii si a firii umane trebuie sa realizam ca tot caracterul nostru se sprijina pe instinctul animalic. Frica, bucuria, atractia sexuala, agresivitatea, instinctul de conservare, sunt ramasitele animale a ceea ce inseamna cu adevarat omul. A vazut vreodata cineva o specie agresiva care sa isi schimbe radical comportamentul si sa devina pasnica? Eu nu am auzit de asa ceva.

Totul se rezuma la instinctul de conservare. Evolutia ne-a ajutat doar sa cream arme mai bune. Nu traiti niciodata cu impresia ca sunteti mai presus de animale atata timp cat va ghidati dupa aceleasi instincte ca si ele. Doar pentru ca suntem in stare sa facem mai multe lucruri vizibile decat animalele nu inseamna neaparat ca suntem mai evoluati decat ele. Am reusit pe langa lucruri bune sa distrugem planeta, sa ne omoram intre noi, sa provocam reactii in lant ce au distrus alte specii. Religiile ne-au indobitocit si contribuie la ceea ce pare a fi urmatorul razboi mondial, manipularea in masa se foloseste de educatie si de prostia oamenilor in acelasi timp, a face bani a ajuns sa fie scopul principal din vietile noastre.

Si totusi finalul este dezarmant pentru cei care nu se considera animale. Nu suntem mai presus de nimic. In final murim indiferent de puterea dobandita de-a lungul vietii si de banii facuti. Suntem totul si nimic. Suntem o arma indreptata impotriva propriei noastre specii. Pentru ca din punct de vedere biologic suntem doar niste animale care in loc sa aprecieze frumusetea din jur au ales sa refaca un lucru deja perfect ce le-a fost servit pe tava cu foarte mult timp in urma.

Regim Hotelier