Echipament

Pentru inceput una mai micuta (intre umeri si barbie), preferabil second hand reconditionata – oricum va fi chinuita, n-are rost sa arunci banii pe una noua, mai bine investesti intr-un snow park, ca tot vreau sa-mi deschid unul, merci frumos. Placa sa fie flexibila, astfel incat sa iti ierte greselile si sa nu iti dea de furca pe partiile “bine intretinute” ale patriei (va trebui s-o rogi frumos, in prealabil, cu ceara)

Legaturi

Cu cat mai multe reglaje pe ele, cu atat mai bine. Sa fie noi – vor rezista mai mult ca placa. Incearca sa egalizezi presiunea pe cele doua canturi, folosind atat inclinatia hi-back-ului (partea din spate a legaturii), cat si centrarea legaturii transversal pe placa – boots-ii trebuie sa fie perfect centrati, in asa fel incat calcaiul si varful sa se afle la aceeasi distanta de canturi. De asemena, legaturile trebuie asezate la o distanta care sa permita greutatii rider-ului sa fie cat mai uniform distribuita pe placa.

Booti

In primul rand, sa fie impermeabili! Nu mi-e de tine, ca te uzi, mi-e de mine, ca miroase. In al doilea rand, sa fie bine stransi pe picior. Nu lua boots-ii mai largi in ideea ca vei purta ciorapii de lana de la stra-stra-stra-bunica – nu vei avea nevoie! Daca vrei free-ride, boots-i mai rigizi; free-style – boots-i moi (in caz ca totusi, nu vei putea renunta la ciorapii de la stra-stra-stra-bunica, fi sigur ca boots-ii tai sunt etansi)

Hainele

Panatalonii

In fund vei sta cel mai mult si, mai nasol, chiar intr-al tau! Deci cumpara-ti pantaloni buni, impermeabili, eventual breatheable (care sa permita transpiratiei sa iasa, dar sa nu permita apei sa intre). Sunt mai scumpi, dar merita. Apoi, sa fie larguti, sa poti sa bagi boots-ii pe sub ei si sa nu te “tina” cand vei indoi genunchii (de durere) – avand in vedere ca pantalonii se vor prinde intre boots-i si hi-back-ul legaturii.

Geaca

Poti sa o iei si pe aia de fash de iarna trecuta, imporant e sa tina de cald si sa nu intre vantul prin ea.

Manusi

Impermeabile si cat mai bune, vor sta mai mult in zapada. Ar fi bine sa fie rezistente, ca sa nu se taie in canturi in timp ce cari placa. Exista manusi cu materiale speciale in podul palmei si pe degete, exact in acest scop.

Regim Hotelier